dissabte, 1 de desembre del 2012

SCRATCH : Imagina, Programa, Comparteix.

Què és Scratch? 

Scratch és una aplicació informàtica destinada a nens, mitjançant la qual poden explorar, experimentar, observar i principalment crear i divertir-se. Aquest programa permet treballar per una banda el joc i per l'altre ofereix la possibilitat de treballar l'animació.

Scratch s'utilitza a diferents llocs del món i ofereix els seus serveis en diferents idiomes, és utilitzat sobretot en escoles, museus, centres comunitaris... Està principalment adreçat a nens entre 8 i 16 anys d'edat. Els més petits creen projectes i animacions, i els més grans poden crear jocs, creacions artístiques projectes...

Aquest programa presenta unes peces "puzzle" que corresponen a diferents ordres o instruccions que són aplicades directament al personatge en qüestió al que li estiguis aplicant aquestes peces. 

Seguidament adjuntaré una imatge  del google on es veu clarament les "peces" i les ordres/ instruccions que en aquestes es reflexen perqué afectin de manera directa al personatge (en aquest cas un vehicle):


Un cop totes les instruccions i ordres funcionen correctament i l'objectiu del joc i/o animació està assolit, es pot guardar i compartir en la xarxa i etiquetar-lo mitjançant unes etiquetes facilitant que qualsevol usuari que busqui un objectiu concret pugui trobar la teva creació de manera ràpida i ordenada.

Per a treballar amb aquest programa cal registrar-se al seu lloc web.

Com s'utilitza l'Scratch a les aules?

Edu3.cat



Amb aquest programa es poden practicar diverses activitats i mantenir l'atenció i l'interès dels nens i nenes de la classe ja que el fet d'aprendre jugant facilita l'aprenentatge. Vegem-ne un exemple, en aquest cas aplicat a les matemàtiques:

http://scratch.mit.edu/projects/eduteka/797259

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada